Vi välkomnar Business Central in i Vellox

Det var 3 danska ingenjörsstudenter, Jesper Balser, Peter Bang och Torben Wind, som 1983 startade företaget PC&C och började utveckla ett ekonomiprogram. 1988 får programmet namnet Navigator och när PC&C 1995 tog fram Navigator Financials ver. 1.0 var det den första mjukvaran i Danmark som godkändes av Microsoft för Windows 95. Detta var sannolikt startskottet för den solskenshistoria som följde. 1996 byter PC&C namn till Navision och 2002, då Navision är ett fullskaligt ERP, köps företaget upp av jätten Microsoft.

Kärt barn har många namn och det program som inledningsvis hette PC Plus har också haft namnen IBM-Navigator, Navision Financials, Navision AX, Microsoft Business Solutions och Dynamics. Idag ligger många företag i den version som oftast benämns som BC (Business Central) och vi kommer att se fler företag som väljer att gå till versionen Business Central Cloud. Att kalla den en ”version” av BC är dock något missvisande då Cloud är ett helt molnbaserat system med de olikheter det ger.

Under våren har vi integrerat Vellox med molnbaserade BC Cloud och det har varit ett omfattande och tidskrävande projekt. -Vanligtvis hämtar vi data direkt från affärssystemets databas, men i fallet med BC behövde vi först bygga ett eget gränssnitt (API) för att kunna komma åt all den data som Vellox kräver, säger Anders Grandt. Pontus Hallberg flikar in, -Det känns lite extra skönt när vi kommit igenom ett så här pass stort projekt.

BC Cloud är det 11:e affärssystemet som nu har kopplingar till Vellox och vi har startat igång vår första kund, har du frågor kring Business Central Cloud och Vellox är du välkommen att kontakta oss.