Mikael valde Vellox – två gånger!

GVM Gräsvårdsprodukter
GVM Gräsvårdsprodukter

GVM Gräsvårdsmaskiner med Monitor som affärssystem är ny användare av Vellox. Vi träffade Mikael Gustavsson som är VD och ställde några frågor till honom.

Vilka är GVM Gräsvårdsmaskiner?

GVM Gräsvårdsmaskiner är i dag en av de ledande aktörerna inom den professionella grönytebranschen. Våra kunder är golfbanor, entreprenadföretag, sportanläggningar m fl.

Varför väljer man GVM som leverantör?

Med våra etableringar i Malmö, Linköping, Göteborg, Uppsala och Sundsvall når vi många kunder och vi besöker ofta våra kunder på plats. Vi är bra på att stötta våra kunder, våra filialer är fullserviceanläggningar med utställningshall, säljkontor, serviceverkstad, reservdelslager och mobila serviceenheter.

Hur kommer det sig att GVM valde Vellox Sälj- och Lagermodul?

Det var enkelt eftersom jag använde Vellox i mitt förra jobb på Magasin friends of brands. Mycket av det jag använde där hade jag också behov av på här på GVM. På ”Magasin” hade vi Pyramid och på GVM har vi Monitor och då Vellox har integrationer mot båda systemen blev det enkelt att bara rulla igång.

Vilka viktiga insikter tycker du att Vellox ger dig och din organisation?

Vi har, som i många andra bolag, olika nivå på hur man använder sitt affärssystem, inte minst nu när vi ganska nyligen bytt till Monitor. Här har Vellox blivit en riktigt bra brygga till insikter om vår data. Vi får samtidigt förståelse för att det är viktigt att fylla på data på rätt sätt i Monitor. Vellox ger oss en form av utbildning i hur Monitor ser ut och fungerar, fast på ett enklare sätt.

Hur tänker du att Vellox ska hjälpa GVM, både i vardagen och strategiskt?

I vardagen är det viktigt att vi dagligen följer upp våra olika KPIer. Vi har ju också en del artiklar med höga varuvärden. Att hela organisationen på ett enkelt sätt kan se vilka varor vi har, till vilka priser och marginaler, och på vilket lager de finns är till stor nytta i vardagen. Strategiskt kan det till exempel handla om att syna artiklar, artikelgrupper eller leverantörer som inte säljer eller fungerar så bra, eller att lägga mer energi på områden som fungerar bra.

Har du något att tillägga?

Jo, jag tycker att Vellox är en bra väckarklocka, man ser saker som man inte alltid har koll på. Som jag sagt tidigare, Vellox är ett ”ekonomisystem för icke ekonomer”. Alla kan lätt se hur lagret och lagervärden ser ut, varför täckningsgraden ser ut som den gör och förstå varför resultaträkningen ser ut som den gör, utan att behöva gräva i sitt affärssystem.